Sol, spill og spansk

Einar er en helt vanlig norsk ungdom som lever de fine tenårene sine i sol og varme. Einar er født i Stryn, og bor nå på Gran Canaria. Han har alltid likt fotball. Han tok med seg denne lidenskapen til Gran Canaria, og spiller nå på fotballaget C.D Arguineguin 14-15 år.

Einar begynner med å fortelle meg at han begynte med fotball i 5.klasse, og at han ikke hadde lyst til å gi opp drømmen da han flyttet til Gran Canaria. Han gledet seg til å komme hit, og ble veldig glad da han fant ut at han kunne utvikle talentet sitt på denne øya.

– Jeg elsker fotball, og det beste med å spille fotball her er jo så klart at vi kan spille ute hele året.
Einar smiler og legger trykk på «hele». Han sier også at han synes at det er kjempekjekt at han både kan ha det gøy og samtidig trene.

Jeg lurer på hvordan det går siden treningen jo er på spansk. Einar sier at det er jo så klart krevende, men at han liker utfordringer. Han sier også at han lærer spansk gradvis og at om noen år er spansk like lett som norsk. Einar smiler bredt og blunker.

– Det er rundt ti norske som spiller på hele Arguineguinlaget i forskjellig aldersgrupper. Det er jo ikke så mange, men jeg syntes det er helt greit. Jeg kommer jo meg mer inn i det spanske miljøet, som jeg ser på som en positiv ting, forteller Einar.

Jeg lurer på om han har noe planer i fremtiden som angår fotball. Einar sier at han har tenkt på dette en god del, men han har kommet frem til at han ikke satser stort, men han kunne gjerne tenkt seg å spille i 3.divisjon i Norge.

Einar er en flott gutt som har et stort talent. Jeg har selv sett han spille, og det er noe man kan skryte av. Han er en smart gutt som både tenker trening og språk. Spansk et jo det nest mest snakkede språket i verden. Det å spille fotball på et spansk lag er en flott mulighet til å lære seg spansk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *